Saturday, October 3, 2009

Islamiõlu

Täna kükitasime Pouyaniga terve päeva jälle kliendi kontoris indialaste osakonnas. India keel on ikka väga raskesti mõistetav. Eriti hull on see, et kui nad midagi positiivset räägivad, siis vangutavad pead nagu oleks kõik katki ja keegi ei tea miks.

Hommikused rutiinsed tegevused nagu Aasia klientide juures ikka:
  • otsida lauanurk, kuhu suurema osa üsapuutrist toetada saab.
  • hankida tool. Ega muud võimalust pole, kui tuleb passida peale, et keegi püsti tõuseks ja tool ära rabada. Kõik toolid on õnneks täpselt ühesugused niiet kuniks ise püsti ei tõuse, on kõik korras.
  • leida võrgukaabel. Sellega on keerulisem kui tooliga. Juhtmeid on erinevat värvi, osad töötavad, osad mitte.
  • kui aku tühjaks hakkab saama, tuleb veel pistikupesa ka otsida ja oma toitekaabel kuidagi sinnani venitada. See võib lõppeda lauanurga kaotusega ja siis hakkab kõik otsast peale.
Lõuna ajal ronis mingi hall vanamees sisse ja tõi igaühele piimapudelikese, kausitäie riisi ja kanakoiva. Mingit raha ei tahtnud, ütles aint, et lusikad ja kahvlid tuleb pärast panna kandiku peale, mitte koos kausiga prügikasti visata. Päris korralikud metallist riistad olid tõesti. Aga peab ütlema, et kanakoiva söömine lusika ja kahvli abil küll eriti mugav ei ole.

Piimapudelikeses oli leban - araabia koerte leiutatud jook - kergelt gaseeritud vesi, kuhu on natuke jogurtit sisse pandud. Kõlab nagu solk a tegelt väga hull ei olnd. Parem ikka kui paljas piim. Leban pidi hea unerohi olema. Pouyan üldse peale lõunat enamasti magab.

Lürpisime siis lebanit ja kirusime valitsust. Muidugi läks jutt kohe jälle alkoholi peale. Pouyanile meeldib Heinekeni õlu ja Itaalia vein. Joob väga harva ja väga vähe. Väike 0.33l purk Heinekeni maksab 130 krooni. Itaalia veini ei tasu üldse osta, sest see on lahti tehtud ja mingi jama asemele valatud. Peale purgiõlle ei saagi midagi usaldada. Mõne aasta eest oli alles metanoolitragöödia olnud.

Hiljuti sai veel apteegist piiritust osta ja kokteile segada. Islamivalitsusele see ei meeldinud ja nüüd on apteegipiiritus ära solgitud, niiet kui seda juua läheb kõht lahti. Järgmiseks avastati, et inimesed panevad püha alkoholivaba islamiõlle sisse pärmi ja lasevad selle päris õlleks käia. Nüüd on alkoholivaba õlle sees mingi mürk, mis pärmi ära tapab. Sellest ka see hirmus pohmakas, mis juba joomise ajal peale hakkab, mitte hommikul.

Teine asi, mida lisaks alkoholile Islamivabariigis üldse ei esine, on homoseksualism. See teeb küll ainult heameelt.

1 comment:

  1. "leida võrgukaabel" saaks ju ära jätta, kui WiFi üles panna. Oleks see seal võimalik?

    ReplyDelete