Sunday, October 18, 2009

Rätiku all pea on soe

Lubasin suure suuga tüdrukutele moejuttu puhuda a sellega murran nüüd vist kondi ära. Ma olen ikkagi valge keskealine abielus mees ja minu das Spezialität on veinikirjandus.

Kuna inimeste pildistamine on eriti rangelt keelatud, siis ma võiks igast pläma ajada, kesse ikka siia kontrollima tuleb eksole.

Kuna täna on Eestis valimised, siis alustan selles kontekstis Pouyani koostatud edetabelist, mis asjad teda Iraanis elamise juures kõige rohkem häirivad.
  1. Tal ei ole krediitkaarti. Välismaal käies peab kõik oma hotelliarved ja asjad sularahas maksma. Niisamuti nagu välismaalased Iraanis.
  2. Alkoholipiirangud. Sellest on siin kah pikalt jahutud juba.
  3. Ranged riietumisreeglid.
Kõik need asjad on selle pärast, et Iraanis ei ole vabu valimisi. See ongi kogu kurja juur.

Õnneks seda islamivalitsust enam kauaks ei ole. Rahvas on rahutu ja on näha perestroika taolise lõdvenemise märke. Meestel on juba lubatud kanda lühikeste varrukatega särki. Riiete peal tohib olla ladina tähtedega kirju. Noh, koera pildi ja "islam imeb" kirjaga teesärgiga tuleks ilmselt probleeme.

Naistel peab ikka veel olema vähemalt põlvedeni ulatuv mantel üll. Kui maani ei ulatu, siis peavad olema pikad püksid. Sääri ei tohi välgutada. Juuste rätikuga katmise komme on välja suremas. Rätik on kohustuslik aga vangi ei panda, kui see katab ainult kukla peale tehtud krunni näiteks. Rätik võib olla ka lilleline, mummuline ja misiganes värvi. Spetsiaalsed soengud on välja töötatud, mis rätiku alt seksikad paistavad. Juukseid võib isegi blondeerida. Päris mustade juustega (nagu kõigil meestel on) naisi eriti polegi näha. Ma ei tahaks ühtegi naisterahvast otsesõnu koledaks nimetada, niiet jätan kommenteerimata, mis mulje idamaine paksude huultega näokuju, mustad silmad ja halli rätiku alt piiluv blond juuksetukk koos jätavad.

Nägu ei kaeta. Mõned küll käivad olude sunnil respiraatori või sarsimaskiga.

Mantli värv ja lõige on igaühe edevuse ja rikutuse määrata. Võib panna neoonsinise mantli ja valge salli üle pea tõmmata. Täna nägin umbes samamoodi riides tibi nagu see hall siin pildil, kellel välkusid jala otsas uhiuued tulipunased tennised.

Ma olen Teherani 12 miljoni inimese hulgas praegu ainuke, kes käib heledat värvi pükstega. No tulles mõtlesin, et palav ja siis reied ei higista nii hullult. Algul üritasin ülepäeviti pesta neid a koju jõudes tuleb ilmselt ikka ära visata. Poole tunniga tuleb õues siuke tahmakiht peale nagu oleks öö otsa üle jaanitule hüpanud.

3 comments:

  1. See tagantvaates hallis mantlis naine näeb küll üliseksikas välja. Ma arvan et araabia meestel käib peas selline tulevärk, et kui jätta mõni kehaosa katmata siis osutub pilt suureks pettumuseks võrreldes sellega, mis fantaasias.

    ReplyDelete
  2. Ma julgen siit edasi mõelda, et mida see araabia mees siis veel koju naise juurde jõudes teeb...

    ReplyDelete
  3. Naised on siin ka ikka jube kiimased. Mehed on suht rahulikud võrreldes araabiaga.

    Paistab, et pean veel ühe artikli pühendama selgitustele, et Iraan ei ole araabiamaa.

    ReplyDelete