Sunday, September 27, 2009

Iraan, iraak, ..

Jälle on põhjust üks rohelise taustaga plogi teha. Algul mõtlesin, et ei viitsi aga iga päev jääb siin Teheranis silma ette nii palju jaburat, et kahju on meelest ära lasta ja ennast on ka ju vaja kiita.
Teheran ma ütlen sellepärast, et nii räägivad suured kultuurrahvad, nagu sakslased ja venelased. Igast murjanid, jänkid ja pärslased ise ütlevad Tehraan. Nii pole üldse luuleline.
Teeme kõigepealt selgeks, mis vahe on Iraanil ja Iraagil, pärslastel ja araablastel.
  • Al-iran on araabia keeles mägi ja al-irak on org.
  • Iraanlased on valdavalt šiia- ja araablased sunnimoslemid.
  • Pärslased räägivad ilusat pehmekõlalist indoeuroopa keelt, araablased aga koledate kurguhäälitsustega semiidi dialekti, mis pole üldse inimese keel, vaid koera haukumine ja sea kisa.
  • Pärslased on tõelised aarialased. Nad on oma päritolu ja tuhandete aastate paksuse kultuuripärandi üle väga uhked ning peavad araablasi vastikuteks koerteks, kes tulevad nende õue peale kaklema ja lollideks, kellel pole mingit kultuuri, ei tunne P tähtegi ja ütlevad pärslase kohta farsi.
4:0 Iraani kasuks. Iraan asub Iraagi ja Afganistani vahel ja on erinevalt oma naabritest täiesti normaalne riik. Välja arvatud mõned pisiasjad, millest ma lähinädalail pikemalt pajatada kavatsen.

No comments:

Post a Comment